Kategoriarkiv: Pyssel

Livet.

Ibland kommer livet helt enkelt emellan och allt blir inte som man hade tänkt sig. Bloggen har varit liggandes på tok för länge nu och jag ska försöka ta tag i det igen.

Mycket av min fritid går fortfarande åt till pyssel, framförallt stickning och virkning men jag har även dammat av symaskinen igen.

Just nu är det mycket med projektet att försöka slå rekordet på sveriges största filt där vi virkar mormorsrutor som är 15*15cm och detta sätts ihop till filtar som vi senare kommer sätta ihop till en stor filt och sedan när rekordet är nått så kommer vi dela upp den till mindre filtar igen för att skänka till välgörenhet. Är du intresserad att vara med är du välkommen att gå med i facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/rekordmormorsrutor/ och är du bara lite intresserad av hur det går för oss så kan du kika in på http://cecilia.haapasaari.se/mormorsrutor/. Rutorna som är registrerade där är de som har kommit in till någon av oss som virkar ihop filtarna så det finns några hundra rutor till hemma hos oss som inte har skickats in än.

Paket!

Robin beställde garn från www.bautawitch.se till mig innan han åkte iväg till LA. Det kom idag och jag måste säga att Catania är ett jättefint garn! Sån lyster och väldigt lätt att virka i! Fick även nya virknålar med lite mer ergonomiska handtag så jag förhoppningsvis inte får lika ont i handen när jag virkar.

Tycker att Robin kan komma hem nu, börjar bli väldigt ensamt här hemma. Speciellt när det är dags att sova. Dessutom har det varit obehagligt att vara ensam hemma ikväll. Titt som tätt låter det som att det är något som trillar i golvet så jag måste gå och kolla men har inte sett något. Usch! Tur att syrran kommer hit på fredag i alla fall så jag slipper vara ensam :)

Nu ska jag fortsätta virka lite och titta på CSI Miami en stund innan det är dags att sova :)

Filten från hjärtat!

Natten till Lucia satt jag och tittade igenom Virka mera, en facbookgrupp, och hade öppnat typ 700 länkar kändes de som. Jag var på jakt efter nått roligt att göra, hittade massor som jag ville göra, någon annan gång, inte nu. När ja satt och stängde ner flik efter flik såg jag att jag hade hoppat in på någons blogg utan att tänka på de, kollade lite snabbt, hittade inga mönster och förstod inte riktigt varför jag hoppat in där. Jaja, tänkte jag o va på väg o stänga den fliken också men de va nått i ögonvrån som fick mig att börja läsa istället.

http://levaidag.blogg.se Där har ni bloggen, jag tänker inte säga mer om det, läs själva istället.

Jag fick en såndär jobbig känsla, när man vill göra någon för att lindra och hjälpa men inte vet vad man ska göra. Sedan hittade jag hennes inlägg i Virka Mera och att de var en massa som hade kommenterat. Jag fick en vilja att sprida kärlek och omtanke, värme och välmening!

Jag skickade ett meddelande till alla som hade kommenterat inlägget:

Hej! Jag skriver till dig för att du har kommenterat under Annes inlägg om hennes situation. Jag känner inte Anne, jag har aldrig träffat henne, pratat med henne eller ens kommenterat hennes inlägg. Jag blev bara så berörd av hennes texter och önskar så att de fanns nått man kunde göra för att underlätta för henne. Jag fick iden för en liten stund sen när jag satt och läste på hennes blogg, kan vi inte visa henne att världen är full av vilkorslös kärlek och omtanke?

De där är början på meddelandet jag skickade till alla. Jag skapade en grupp som jag döpte till Filten från hjärtat. Bjöd in alla som svarade att dom ville vara med.

De började genast att virka olika former av rutor, 15*15cm som gick i rött och rosa, det var kravet för att rutorna skulle få vara med. De skrev även hälsningar till Anne. Värmande, kärleksfulla, underbara, fina, tårframkallande hälsningar. Rutor och meddelanden fyllde brevlådan flera gånger om och då började mitt arbete. Jag hade fått de stora förtroendet att virka ihop alla rutor till en filt! Först började jag att lägga ut rutorna men var inte nöjd och jag visste att de skulle komma fler rutor men ville börja virka så snart som möjligt så jag la alla rutor i en påse och drog ruta efter ruta medans jag virkade ihop dem.

Filten från hjärtat

Den 7/1 var filten klar! Vilken känsla! färgerna stämmer inte riktigt överens med verkligheten men ja, de ger en väldigt bra inblick i det hela.

Hälsningarna som alla skrev ock skickade med rutorna hamnade här!

Boken från hjärtat

 

Detta är en bok fylld med kärlek, omtanke, värme, smärta, glädje, hopp, mod, tröst… och mycket mer!

Detta blev ett litet paket som överlämnades till Anne den 9/1.

Jag vill tacka alla änglar som öppnat sina hjärtan för mig och för Anne, hjälpt mig att genomföra detta projekt och knuffat på i rätt riktning när de var jobbigt!

Jag vill även tacka Anne som fick mig att öppna ögonen!

Födelsedag!

Jajjemen! Idag fyller jag 28… Mamma har länge försökt få mig att må dåligt över att ja snart blir 30 men de går inget bra för henne, jag mår inte dåligt av att bli äldre, just nu i alla fall.

Dock så är motivationen nere i botten och jag hade hellre tillbringat hela dagen i sängen… eller kanske soffan…

Igår fixade vi en hylla till mitt pysselrum som ja har börjat fylla med pyssel, men som sagt, motivationen tryter, så jag hamnade i soffan med filten från hjärtat… Filten från hjärtat är ett litet projekt som jag och ett gäng håller på med, vill inte berätta mer nu men ja kommer göra ett inlägg om bara den filten sen när det är klart!

Ska snart göra mig iordning för att åka in till stan o käka med lite vänner så vi hoppas att de får mig på bättre humör!

Rosor av kaffefilter!

Jag gjorde ju även rosor av kaffefilter och hade i bröllopspresenten och jag fastnade för att sitta och pilla med dessa blommor så jag gjorde även en till mamma.

20140702_144515

20140702_144443Nu kliar de i fingrarna för o göra ännu fler frågan e bara till vem för ja kan ju inte ha hela lägenheten översvämmad med rosor, eller? ;)

Jag har fått frågan om hur jag gör rosorna och där kan jag inte ta åt mig äran för att ha knåpat ihop något själv men här kommer länken som jag använde mig av:  http://www.brollopsguiden.se/mode-och-skonhet/gor-din-egen-brudbukett/346

Lycka till!

Hur du viker en snygg pengablomma.

Jag gjorde en bukett med blommor i bröllopspresent till två vänner som gifte sig i lördags och efter att stolt ha visat upp den i olika pysselgrupper var det flera som frågade hur man vek dessa pengablommor så här kommer det en beskrivning med bilder på hur man gör :)

20140701_234217

20140701_233040

Detta är vad du behöver, 3 sedlar och en bit ståltråd (I bröllopsbuketten hade jag även lite floristtejp för att dölja ståltråden)

20140701_233139

Börja med att vika sedeln på mitten.

20140701_233217

Vik upp den igen och vik in hörnen mot mitten.

20140701_233242

Gör likadant på andra sidan också.

20140701_233726

Vik in nederkanten mot mitten.

20140701_233751

Gör likadant på andra sidan.

20140701_233808

Vik den på mitten så att alla vilkningar hamnar inåt.

Gör likadant med alla tre sedlarna.

20140701_233850

Sedan viker du sedlarna på mitten igen för att markera vart vi ska sätta ståltråden.

20140701_233943

Snurra ståltråden några varv runt markeringen på sedlarna och snurra sedan ihop ståltråden till en stjälk.

20140701_234018

Med fingrarna börjar du pressa ut blombladen så de blir ganska platta.

20140701_234140

Om du böjer ner spetsarna på blombladen lite så håller dom bättre och så blir dom lite snyggare :)

20140701_234217Sedan har du en färdig blomma! Det är hel okej att sprida beskrivningen men hänvisa då till denna bloggen tack!